OPA Alkmaar mag naam houden

De Onafhankelijke Partij Alkmaar mag met deze naam gewoon deelnemen aan gemeenteraadsverkiezingen. De Raad van State oordeelde dat de Onafhankelijke Partij Alkmaar met deze naam gewoon mag deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing die binnenkort in verband met een fusie worden gehouden. De Raad van State oordeelde dat er geen naamverwarring is met de landelijke OPA.

De landelijke OPA-beweging stapte naar de Raad van State, nadat het centraal stembureau in Alkmaar de lokale partij toestemming had gegeven zich eveneens als OPA in te schrijven. Volgens de landelijke OPA zou dit tot verwarring kunnen leiden. Volgens de raad is er echter geen sprake van misleiding, omdat de lokale partij meedoet onder de volledige naam Onafhankelijke Partij Alkmaar. De raad liet bovendien meewegen dat de Alkmaarse partij al sinds 2000 bestaat.

Naamtwist
Er woedde al ruim een jaar een naamtwist tussen de landelijke OPA en de Alkmaarse partij. Dit weekeinde maakte de landelijke OPA opeens bekend zich terug te trekken uit de gemeenteverkiezingen in Alkmaar en de naam aan de lokale partij te gunnen.

Woordvoerder Dick Schouw van de landelijke OPA gaf als reden voor dit besluit dat de lokale partij een”prima lokaal 50-plus beleid voert”. Wegens het principiële karakter van de zaak noemde hij de uitspraak van de Raad van State nog wel van belang.

Bron: OPA Alkmaar mag naam houden – Binnenlands Bestuur

Postadres OPA-BEWEGING Torenstraat 2 5341BA Oss

 

KvK: 58540482 Bank:  NL97INGB0006355751

Voorzitter  Johan de Leeuw 06 11365022

Penningmeester Nico de Vos 06 20707640

Woordvoerder/secretaris Dick Schouw 06 52501980

   
Copyright © 2018 OPAbeweging